Television ohjelmat netin arkistoissa

Ylen elävä arkisto oli ensimmäisiä paikkoja netissä mihin digitoitiin vanhoja televisio-ohjelmia. Arkisto palvelee edelleen ja sieltä voi löytää harvinaisia helmiä ja arkistomateriaalia liittyen politiikan tapahtumiin. Muun muassa Suomen presidenteistä löytää valtavasti videoklippejä samaten suosituista poliitikoista.

YLE avasi vuonna 2007 oman Areena palvelun, mihin tallennettiin ajankohtaisohjelmia ja esimerksi lasten ohjelmia. Ellei sattunut kotiin iltauutisten aikaan, ne saattoi katsoa myöhemmin samana iltana netistä. YLE uudisti Areenan palveluita alkukesästä 2009.

Myös MTV 3 ja Nelonen tarjoavat ohjelmiaan netissä, maikkarilla on Katsomo palvelu ja nelosella oma ruutu.fi. Uudet nettitelevisiot näyttävät tärkeitä lähetyksiään netissä suorana ja maksullisina ja vasta jälkikäteen televisiossa koosteena.

Nähtävästi vanha televisioiden broadcasting lähetykset ovat pikkuhiljaa hautautumassa. Netin vuorovaikutuksellisuus on ylivoimainen tekijä näiden kahden median välisessä kilpailussa. Samaan viittaa kotien lisääntyvät ohuet digitaalisen näytöt, joita kiinniteään useampiin huoneisiin ja kodin pisteisiin ja mistä voi seurata nettiä tai televisiolähetystä netin kautta.

Kiinnostava keksintö on myös suomalainen www.nettikaista.fi, joka tarjoaa yli 10 Suomen suosituimman televisiokanavan ohjelmat kahden viikon ajalta verkossa. Palvelusta peritään kuukausittainen palvelumaksu.