Yritys kotona – Osa 1

Onnistuuko yrityksen pyörittäminen kotoa?
Aina ei tarvitse vuokrata tai ostaa toimitilaa yrityksen pyörittämistä varten, vaan se onnistuu useissa tilanteissa hyvin kotoakin. Ihmiset ympäri maailman pyörittävät firmojaan kotisohvilta- ja toimistoista menestyksekkäästi ja säästävät samalla melkoisen määrän rahaa. Huonoja puolia on, että asiakkaita on vaikea kutsua kotiin, ja työasiat saattavat helpommin sekoittua vapaa-ajan kanssa. Oikeilla aloilla kotitoimisto on kuitenkin usein paras ja samalla halvin ratkaisu monelle yrittäjälle.

Tee suunnitelma ja toimi sen mukaisesti
Tee liiketoimintasuunnitelma, tai kirjoita ainakin paperille selkeä listaus siitä mitä tarvitset yrityksen aloittamiseen ja pyörittämiseen. Kaikilla aloittelevilla yrittäjillä on pää täynnä ideoita ja suunnitelmia, mutta on paljon helpompi muistaa ne ja myös toteuttaa ne jos niistä on mustaa valkoisella. Menestyksekäs yrittäminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta, riippumatta alasta. Aloita siis liiketoimintasuunnitelman teko heti ja päivitä sitä jatkuvasti, jotta sinulla on aina selkeä kuva yrityksesi toiminnasta ja voit sitä tarpeen tullen käyttää hyväksesi myös kertoessasi yrityksestäsi muille, vaikkapa lainaa hakiessasi.

työ-vapaa-aika

Määrittele ja ylläpidä työn ja elämän rajat
Työ on harvoille yrittäjille vain kahdeksan tuntia päivässä vievä projekti, vaan usein tunteja ei voi laskea kun kyseessä on oma yritys. On kuitenkin tärkeää muistaa, että välillä täytyy rentoutua ja ajatella muutakin kuin työtä. Aivot tarvitsevat lepoa ja virikkeitä, joita ei pelkästään työstä voi saada. Muista siis tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä.