Yritys kotona – Osa 2

Yrittäminen vaatii kärsivällisyyttä
Yrittäminen, tapahtuu se sitten kotona, tai toimistolla, vaatii kärsivällisyyttä. Vain hyvin pieni prosentti yrityksistä on menestyksekkäitä heti alusta lähtien, eli suurin osa yrittäjistä joutuu työskentelemään jopa vuosikausia saadakseen yrityksensä pyörimään voitollisena. Asiakaskunnan rakentaminen on suuri työ, ja tärkeintä on asiakassuhteiden vaaliminen.

Työympäristön tärkeys
On kotitoimisto sitten makuuhuoneessa, olohuoneessa, keittiössä, autotallissa tai missä vaan, on hyvin tärkeää, että työympäristössä ei ole häiriötekijöitä kuten ylimääräistä melua tai liikaa ahtautta. Hoida ergonomia kuntoon kunnollisilla työvälineillä, mukaanlukien työtuoli, pöytä ja tietenkin tietokone ja muut tietotekniset asiat.

Pomona olet vastuussa kaikesta
Yrityksen omistajana, ja usein myös ainoana työntekijänä, olet itse vastuussa kaikesta yrityksen toiminnasta. Osan asioista, kuten vaikkapa kirjanpidon, voi ulkoistaa, mutta pomona sinun on silti ymmärrettävä miten asiat toimivat jos aiot menestyä yrityksesi kanssa. Tee liiketoimintasuunnitelma ja noudata sitä. On myös tärkeää päivittää sitä kun suunnitelmat muuttuvat, kuten usein käy.