Monesti ajatellaan, että sosiaalisen median vaikuttajat ovat nuoria naisia ja miehiä. Uran ajatellaan myös loppuvan sitten, kun ikää tulee lisää. Monikaan ei pysty ainakaan vielä tässä vaiheessa näkemään sosiaalisen median vaikuttajan uraa pitkäkestoisena, vaan edelleen useimmat haluavat hankkia koulutuksen ja ammatin. Tällainen tulevaisuuteen varautuminen on ehdottomasti hyvä asia, sillä mikään ei ole koskaan varmaa. On kuitenkin selvää, että sosiaalisesta mediasta löytyy monen ikäisiä vaikuttajia, eikä vaikuttajille ole asetettu minkäänlaista ikärajaa kenenkään toimesta. Esimerkiksi monet eläkeläiset ovat perustaneet tilin alun perin pitääkseen yhteyttä perheisiinsä ja sukulaisiinsa. Tilille ladatut kuvat ja videot ovat kuitenkin sittemmin nousseet suureen suosioon ja näin eläkeläisistä on äkkiä tullut suosittuja sosiaalisen median vaikuttajia.

Koskaan ei siis kannata ajatella, että olisi liian vanha tutustumaan teknologiaan ja käyttämään sosiaalista mediaa. Näin ei nimittäin ole, vaan sosiaalista mediaa voi käyttää kuka tahansa.

Vaikuttajia nuorisosta vanhuksiin

Toki suurin osa sosiaalisen median vaikuttajista on nuoria aikuisia, mutta vaikuttajaksi voi alkaa jo aivan lapsesta asti. Yhä useammat vanhemmat perustavat lapsilleen Instagram-tilin, johon ladataan söpöjä kuvia lapsista. Onnekkaimmat näistä päätyvät jopa muotilehtiin, kun lapsen on huomattu olevan erityisen muodikas. Toisaalta taas aivan tavalliset lapsen arjesta kertovat kuvat ovat myös seuraajien mieleen. Lapsen kasvaessa myös sosiaalisen median tili kehittyy ja muuttuu. Mukaan saattavat tulla lapsen harrastukset, joita esitellään kuvin ja videoin. Kun lapsi on tarpeeksi vanha, hän voi itse ottaa vastuun omasta Instagramistaan.

Nuorison ja nuorten aikuisten lisäksi myös vanhemmat ihmiset ovat alkaneet ottaa sosiaalista mediaa haltuun. Varsinkin blogien puolella niin sanotut nelkytplus-blogit, eli yli 40-vuotiaiden kirjoittamat blogit, ovat nousseet suureen suosioon. Vanhempien ihmisten kohdalla blogien ja sosiaalisen median tilien aiheet eivät ole samoja kuin nuorten kohdalla. Asioihin myös suhtaudutaan eri tavoin, sillä maailmaa on nähty enemmän.

Jokaisen olisikin tärkeää seurata eri-ikäisiä vaikuttajia ja päästä kuulemaan erilaisten ihmisten näkemyksiä. Sosiaalisessa mediassa ei ole järkevää jähmettyä vain yhdenlaisiin tileihin, vaan näkemyksiä kannattaa hakea välillä muiltakin.